di22082017

Back Voorpagina Cultuur Magazine over kunst, cultuur en uitgaan

Schrijvers spreken
Rob Zwetsloot spreekt met...

Met enige regelmaat spreekt Rob Zwetsloot met schrijvers uit Oost of over Oost. Over hun werk, successen, frustraties en meer...

Geef de poëzie terug aan het volk

Stadsdeeldichter WestPoëzie is populair. Poëzie leeft onder het volk. Nergens zijn zo veel dichters als in Amsterdam. Nergens worden meer gedichten geschreven. Nergens zijn er meer poëzieavonden, poëziefestivals en poëzieworkshops.

Lees meer...

Suzanne Buis en Marjanne van Gelder: Droomdenker

DroomdenkerDe bakfietsmama  is het prototype van de hedendaagse moderne vrouw. Met gespierde kuiten en een trotse blik stort ze zich onvervaard in het verkeer. Iedereen aan de kant, want bakfietsmama komt eraan. Kijk eens hoe stoer.

Kijk en luister

Janny de Heer: Buitenbeentjes

Rob Zwetsloot spreekt janny de Heer

Willem Oltmans, Raymond Westerling, Adriaan van Dis, Lois Lane, Sandra Reemer,  Marion Bloem, Bep Vuyk, Indorock, leuke meisjes, Max Havelaar, de stille kracht, politionele acties, guna guna, rijsttafel, tempoe doeloe, de gordel van smaragd, Pasar malam, ons Indië dat we nooit weg hadden moeten doen, allerlei flarden en gedachten schieten door mijn hoofd als ik door de vaste tentoonstelling over Nederlands-Indië van het Tropenmuseum wandel.

Kijk, lees en luister

Wieke van Oordt: Vrouwen die vreemdgaan

Rob Zwetsloot spreekt Wieke van OortIk dacht altijd dat mannen die vreemdgaan dat doen met vrouwen die geen partner hebben, maar wat blijkt tot mijn  verbazing vrouwen schijnen ook wel eens vreemd te gaan. Ook vouwen die al heel lang een verhouding hebben of gehuwd zijn. Vrouwen met kinderen. Dat schijnt met hun biologische klok samen te hangen. Wieke van Oordt schreef er een boek over.

Lees, kijk en luister

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |