wo28062017

Back Voorpagina Leefstijl Jouw leefstijl magazine

Gezin, ouder en kind
Ouders van Oost

Nieuws, informatie en tips

Linnaeusschool helpt Kika met doppen en haren

Actie voor Kika van LinnaeusschoolKinderen van de Linnaeusschool hebben een jaar lang doppen ingezameld voor de stichting Kinderen kankervrij. Deze week komt de actie tot een hoogtepunt tijdens het zomerfeest van de school op het Kastanjeplein. Kinderen met lange haren kunnen ze af laten knippen voor pruiken voor kinderen.

Lees meer...

Klassiek rondom de Klas viert lustrum met kinderopera De Vuurpijl!

Muziek rondom de klasVijf jaar geleden startte Klassiek rondom de Klas met muzieklessen voor kinderen uit de Indische Buurt als naschoolse activiteit. Het burgerinitiatief kreeg direct bijval van buurtgenoot Nederlands Philharmonisch Orkest en groeide door intensieve betrokkenheid van vrijwilligers, ouders, docenten en musici. Voor het vijfjarig bestaan voeren de kinderen een speciaal voor hen gecomponeerde opera op. Op vrijdag 23 juni is de uitvoering van De Vuurpijl in de NedPhO-koepel aan het Obiplein.

Lees meer...

Kinderopvang weer open na fikse brand

Kinderopvang ZeeburgIn mei 2016 ontstaat er middenin de nacht brand op het kinderdagverblijf Partou aan de Entrepothof op Zeeburg. Oorzaak onbekend. Meer dan honderd kinderen zijn hun tweede thuis kwijt en moeten tijdelijk naar een ander kinderdagverblijf verhuizen. Na maanden renoveren, opent Partou zijn deuren weer.

Lees meer...

Gemengde buurtschool: eerste keus

VreedzameschoolDe Barbaraschool, ooit een kloostergebouw en katholieke meisjesschool, is nu een van de meest echt gemixte scholen van Amsterdam. Sinds dit schooljaar is de Barbaraschool de vijfde school in de buurt die het programma Vreedzame School hanteert, naast de Kaap, de Nelson Mandela, de Kraal en de Linnaeusschool. Op een vreedzame school leren kinderen democratisch burgerschap toepassen in hun dagelijkse realiteit op school.

Lees meer...

Dansen op de Rode Loper

Dansen op de Rode LoperIn het aanbod van De Rode Loper op School worden elk jaar danslessen opgenomen. Kinderen uit alle klassen van het basisonderwijs leren zichzelf uit te drukken in dans en beweging.

Lees meer...

Kinderen uit Oost maakten zo'n honderd 'Dokwerkertjes'

DokwerkertjesOp 25 februari 1941 werd er massaal gestaakt door inwoners van Amsterdam. Zij protesteerden tegen de eerste Duitse razzia een paar dagen eerder, waarbij 425 jonge joodse mannen waren opgepakt. De staking verspreidde zich de volgende dag naar andere steden en werd later bekend als de Februaristaking. Het monument de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein staat symbool voor de Februaristaking. Rondom de herdenking van de staking is in de hal van het Verzetsmuseum een bijzondere tentoonstelling te zien: zo’n 100 Dokwerkertjes, gemaakt door kinderen.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |