di22082017

Back Voorpagina Natuur Natuur in je buurt en een duurzaam Oost

De natuur vind je in de buurt

Nieuws en informatie over buurttuinen, natuurplekken en noem maar op...

Dit jaar geen Victoria waterlelie in de Hortus

De Vicoria waterlelie van de Hortus AmsterdamDit jaar is de Victoria waterlelie van de Hortus niet te zien. De verwarming van de buitenvijver van de plantentuin is kapot gegaan. Omdat deze tropische plant toch wel een badje van minimaal 28 graden nodig heeft, was uitplanten in de buitenvijver dit jaar niet mogelijk. De vijver is inmiddels gevuld met enkele andere waterleliesoorten en natuurlijk de Lotus.

Lees meer...

Suidafrikaanse Skoonheid in de Hortus

Suidafrikaanse Skoonheid in de HortusDeze zomer brengt de Hortus een kleurrijke tentoonstelling over haar Zuid-Afrikaanse collectie. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de historische verbintenis tussen de Hortus Amsterdam en de Kaap, maar belicht ook de botanische aspecten van de Zuid-Afrikaanse flora, de overlevingsstrategieën in de woestijn en de dreiging van de moderne wereld.

Lees meer...

Anna heeft u nodig!

Moestuin AnnatuinOnlangs schreef Dick Feenstra over het Permacultuurpark dat wordt aangelegd bij Science Park. Eind mei was de officiële opening. Een groot stuk grond is nu beschikbaar om te tuinieren. Daarbij moeten de buurtbewoners, u dus, een grote rol gaan spelen! Ik praat met Marleen Feldbrugge, de tuincoördinator.

Lees meer...

De bomen van Amsterdam op digitale kaart gezet

Bomen in beheer van de gemeente AmsterdamWil je weten welke bomensoort er staan in jouw straat? Amsterdam heeft de vijftien meest voorkomende soorten bomen op een digitale kaart gezet. Het overzicht toont de bomen die bij de gemeente in beheer zijn. Zo  zijn de 31.606 iepen hierop terug te vinden. Niet alle bomen in Amsterdam staan al op de kaart, zoals die op begraafplaatsen, in privétuinen en het Amsterdamse bos. Het daadwerkelijke aantal ligt in Amsterdam  dus nog een stuk hoger. Geschat wordt dat onze stad minstens 1 miljoen bomen telt.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |