wo28062017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Algemeen nieuws uit Oostelijk Amsterdam


oost-online als je woont, werkt of studeert tussen Amstel en IJ

Umamai Park: heerlijk festival bij Café de Tropen

Umami ParkUmami is het Japanse woord voor heerlijkheid. Het is een van de vijf basissmaken. Umami is ook de naam van een festival in café de tropen en de daarbij horende prachtige binnentuin in het Oosterpark. Op zondag 9 juli kunnen jong en oud genieten van een Aziatisch ontbijt, een cultureel programma, workshops, art en crafts en bovenal van een gezellige zondag met familie en vrienden.

Lees meer...

Hofkerk viert 150 jaar heilig verklaring Martelaren van Gorcum

Herdenking Martelaren van Gorcum in HofkerkOp het Linnaeushof staat de Hofkerk, die officieel is genoemd naar de H.H. Martelaren van Gorcum. Op 9 juli wordt gevierd dat de martelaren van Gorcum 150 jaar geleden heilig verklaard werden. De parochie viert dit met een aantal activiteiten zoals een tentoonstelling, een bedevaart en een boek.

Lees meer...

250 woonunits voor statushouders en jongeren op Science Park

Huisvesting statushouders bij SratupVillage op Science ParkOp het Science Park komen 250 nieuwe woonunits. De ene helft ervan is bestemd voor statushouders en de andere helft voor studenten. De woningen die worden geplaatst naast het Startup Village blijven er tien jaar staan. De omwonenden zijn per brief hierover geïnformeerd. De locatie in het Science Park is de derde locatie in Oost. Eerder werd bekend dat even verderop aan de Kruislaan op het oefenveld van Zeeburgia tijdelijke woonunits komen en ook op IJburg is plaats gemaakt voor de huisvesting van statushouders op kavel 13A.

Lees meer...

Bestuurscommissie geeft presentiegeld voor niet gehouden vergadering

Ivar manuelTwee vergaderingen op een avond en per vergadering een vergoeding uitgekeerd krijgen. Dat is de gewoonste zaak van de wereld bij de bestuurscommissie. Maar nu blijkt dat de voorzitter van bestuurscommissie Oost ook wil uitbetalen voor een vergadering die nooit heeft plaatsgevonden. Dat schrijft de Telegraaf in een interview met Marcel Mokveld. Hij is lid van de bestuurscommissie voor de VVD.

Lees meer...

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |