di22082017

Back Voorpagina Nieuws Nieuws tussen Amstel en IJ

Nieuws uit Centrum Oost

oost-online als je woont, werkt of studeert op de Oostelijke Eilanden - Plantage - Weesperbuurt

oo-tv - Festival Aardappeloproer 100 jaar groot succes

!00 jaar Aardappeloproeroo-tv - In de Oosterkerk vond de openingsbijeenkomst plaats van het Festival 100 jaar Aardappeloproer. De opening kon helaas niet door burgemeester Eberhard van der Laan gehouden worden, maar hij had als goede vervanger een andere burgemeester van Amsterdam: Job Cohen, tevens buurtgenoot.

Kijk en luister

Festival herdenkt en viert Aardappeloproer van 100 jaar geleden

AardappeloproerHonderd jaar geleden kwamen de vrouwen van de Oostelijke Eilanden in opstand tegen honger en armoede in deze buurt. Het 100 jaar Aardappeloproerfestival gedenkt en viert van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli met een bruisend festival het al honderd jaar voortlevende eigenzinnige en tegelijkertijd solidaire karakter van de bewoners van de Oostelijke Eilanden.

Lees meer...

Heemschut verontwaardigd over te massaal bouwplan in de Plantage

Zorgcentrum Sint JacobHeemschut is niet te spreken over de massaliteit van de nieuwbouw die in plaats van het voormalige verpleeghuis Sint Jacob tegenover Artis is gepland. Daarmee steunt de erfgoedvereniging de meer dan 120 mensen uit de buurt die een zienswijze hebben ingediend.

Lees meer...

Na crowdfunding-actie: Naco-huisje komt terug aan het IJ

Naco-huisje komt terug naar het IJAan de IJ-zijde van het Centraal Station stond op één van de steigers het NACO-huisje. Dit bijzondere houten gebouw van Amsterdamse School architect Guillaime La Croix werd in 2004 tijdelijk verplaatst naar Zaandam. Stadsherstel Amsterdam maakte zich sterk om het huisje terug te brengen naar de plek waar het thuishoort. Met een crowdfundingactie is geld verzameld om het huisje te restaureren.

Lees meer...

Subcategorieën

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor en door mensen die wonen, werken en studeren tussen Amstel en IJ

Bijdragen en contact 
redactie@oost-online.nl | Copyright 2015 oost-online | All rights reserved | Disclaimer |